Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Най-вкусният чийзкейк без печене и без желатин

Най-вкусният чийзкейк без печене и без желатин

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Най-вкусният чийзкейк без печене и без желатин
Снимка: marcheva14
1 / 3
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
10
"Трябва да разберете какво точно го прави толкова въздушен и пухкав"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 1/2 пакета Petit Beurre
  • масло - 120 г разтопено
  • цедено кисело мляко - 1 кофичка
  • извара - 200 г
  • масло - 125 г, стайна температура
  • сметана - 400 мл, разстителна
  • пудра захар - 60 г
  • лимон - настъргана кора от 1 бр.
  • горски плодове - около 500 г, замразени
  • бита сметана - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортена форма с ринг около -26 см.

В блендер се разбиват бисквитите до трохи. Изсипват се в купа и се добавя разтопеното масло. В зависимост от бисквитите може маслото да бъда малко повече или по-малко. С дъното на чаша се притискат към основата на формата. Оставят се в хладилник.

С миксер се разбива маслото и пудрата захар. Добавя се цеденото кисело мляко и изварата. Разбърква се на бавна скорост на миксера, докато се обединят съставките.

Разбива се разстителната сметана до пухкав сняг. Точно тя придава въздушност на сместа. Прибавя се към сместа с киселото мляко, добавя се и настърганата кора от лимон.

Разбърква се до хомогенност. Разпределя се върху бисквитената кора и отново се поставя в хладилник.

Плодовете се поставят на умерен котлон със захар на вкус - около 2 до 3 с.л.

Оставят се да се сгъстят или по-точно, докато шпатулата оставя следа по дъното на тенджерата. Свалят се от огъня и се охлаждат напълно.

Охладени се заливат върху сметаната и се оставя отново в хладилник. По желание се украсява с бита сметана с шприц.

Най-вкусният чийзкейк без печене и без желатин е готов.

Източник: Lussis`s World of Artcraft

Забележка: Разкошен свеж чийзкейк, който не отнема повече от 40-45 мин приготвяне. Ползвах бисквити Petit Beurre, но поради това че са прекалено сухи, добавих още малко масло, около 20-30 г. За плодове съм ползвала замразени горски такива, но може да се ползват и свежи. Бита сметана не съм слагала, поръсих малко смлян запечен шамфастък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниела Дани
Даниела Дани
Здравейте,
Сметаната е растителна, защото произлиза от думата растение.
14.01.2019 19:22
1