Перфектното Табуле

18/09/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач42566033361
"Една от най-добрите салати, измисляни някога - здравословна, вкусна и създаваща настроение "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 830
  • Преглеждания за месеца2293
  • Преглеждания за седмицата1001
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Връзката магданоз се измива и подсушава. Наситнява се и се поставя в купа. Доматите се нарязват на кубчета и се прибавят към магданоза. Наситнява се на кубчета и червеният лук, прибавя се. Ментата се измива и подсушава, нарязва се на ситно и също се добавя към останалите продукти, също и пресният лук. Разбърква се и се оставя настрана.

С вряща вода се залива булгурът, колкото да го покрие, и се оставя да набъбне за около 15-20 мин. Трябва да бъде като пясък. Разбърква се с вилица, за да поеме добре течността. Към основната смес де прибавя и подправката Рас-Ел-Ханут, лим. сок, и зехтин. Отгоре се изсипва и булгурът. Разбърква се и веднага се поднася със стръкче мента за разкош.

Източник: MasterChef J. Mielle

Забележка: За първи път приготвям Табуле. Елементарна рецепта, но не очаквах колко свежа и пикантна салата е. Разкошна! Това е оригиналната салата Табуле, която при последното си пътуване из Близкия Изток, и то точно в Ливан, Бейрут MasterChef J. Mielle показа как точно се приготвя от бейрутските MasterChef. Качи в клип за тези, които сме абонирани при него, и аз оттам се научих как се приготвя.

За подправката Рас Ел Ханут съм споделяла в моя рецепта, че може да се намери в специализираните магазини за подправки. Тя е с неповторим аромат и вкус. Разбира се, при липса на такава, може да не се ползва. Ментата е задължителна.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар