Свински джолан с мед, балсамико и Кока-Кола

18/09/2017
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф70669544661
"Ето един вариант, в който консумацията на Кока-Кола има смисъл "
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 833
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свински джолан - около 1200 г (това са около 3 бр.)
  • МАРИНАТА
  • балсамико - 4 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • кока кола - 150 мл
  • червено вино - 50 мл сухо
  • зехтин - 50 мл
  • градинско къри - 1 с.л.
  • цвят от градинско къри - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л., течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се поставя в тавичката за печене.

Продуктите за маринатата се смесват с телена бъркалка и от всички страни се намазва, втрива се маринатата в джолана. Останалата смес се излива в тавичката. Покрива се с алуминиево фолио и се пече на 250 градуса за 30 мин.

След това се намалява фурната на 180 градуса и се пече за още 2 часа. Ако е необходимо, може да се добави още мъничко вода. След това време се отстранява фолиото и се запича за още 20 мин, като периодично се полива със соса от тавичката, само с мазнината, която се е отделила при печенето.

Гарнитура - картофено пюре или по избор.
Източник: Кулинарен блог Кокона

Забележка: Много от рецептите разгледах и всички до една са чудесни, но си избрах тази от този блог, който много харесвам, за която мога да кажа, че е прекрасна. Не бях ползвала до момента добавка от Кока-Кола при печене на месо, интересно предложение, заинтригува ме и се получи много добре. Чудесен аромат има месото, леко и приятно се карамелизирало с чудесна тъмна хрупкава коричка.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!