Тарама хайверът на мама

18/09/2017
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6734921
"Рецептите за вкусотии са сред най-строго пазените кулинарни тайни, но ние с удоволствие ви ги разкриваме "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 002
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • хайвер - 2 с.л.
  • олио - 400 - 600 мл
  • лимонов сок - на вкус
  • лук - 1 малка глава
  • сух хляб - 1 голяма филия
  • вода - 2 - 3 с.л. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се накисва във вода, докато омекне, след което се оцежда и се слага в купа.

Към него се добавят наситненият лук и хайверът. С ножа на миксера или с пасатор сместа се намачква хубаво, докато стане на хомогенна каша.

Започваме да добавяме олиото на тънка струйка или по малко и с миксера на средни обороти бием, докато го поеме цялото.

След това добавяме по лъжичка от водата, за да побелее още малко, и лимонов сок на вкус.

Трябва да се получи пухкава и гъста кремообразна маса, която да се маже като меко масло.

Ако е редичък, го досгъстяваме с ножа на миксера или пасатора, или пускаме миксера на по-силни обороти.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар