Троянско сладко от сини сливи

09/08/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Изпитана рецепта за троянско сладко от сини сливи, за да се уверите, че в Троян правят от сливите не само Троянска сливова!"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 745
  • Преглеждания за месеца7537
  • Преглеждания за седмицата3960
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сливите, попарете ги с вряла вода и ги обелете. Разрежете леко и извадете костилките. На тяхно място сложете по 1 орехова ядка.

Наръсете ги със захарта и ги оставете да престоят така за 24 часа.
Сложете съда със сливите да се вари на умерен огън, като отпенвате редовно.

Вари се, докато капка, капната върху чиния, не се разтича.

Към готовото сладко добавете лимонената киселина, разбъркайте и снемете от котлона. Ароматизирайте с ванилията и разсипете в бурканчета.

Затворете ги веднага и ги обърнете с капачките надолу. Щом изстинат напълно, приберете на сухо място.подобни рецепти тук

5 5
4 7
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар