Бърза торта с бишкоти

19/09/2017
Албена
отАлбенаИноватор34370611723
"Най-лесната и бърза торта...бишкоти с вкусен крем... и всички вкъщи са на седмото небе "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 177
  • Преглеждания за месеца1321
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват маскарпонето, захарта и заквасената сметана на гладък крем.

В друга купа се разбива течната сметана. Ако не е подсладена, се разбива с още четири супени лъжици захар.

Двата крема се смесват и внимателно се разбъркват.

Белият шоколад се разтопява на водна баня и след като леко се охлади, също се прибавя заедно с ромовата есенция. Кремът се разбърква отново бавно и внимателно до пълното му хомогенизиране.

Бишкотите се потапят само за момент в прясното мляко и се нареждат една до друга изправени във форма с подвижен борд. След това с напоени бишкоти се покрива плътно и дъното на формата.

Върху тях се разпределя половината от крема. Формата може да се се чукне един-два пъти по масата или работния плот, за да излезе въздухът. Нареждат се втори пласт с бишкоти и се намазват с останалия крем.

Формата се завива с прозрачно домакинско фолио и се слага в хладилника за около десет часа.

Преди сервиране се гарнира с пресни плодове - в случая с боровинки и малини.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар