Ягодово сладко

28/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 493
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди - 1 кг
  • лимонов сок - от 1 малък лимон
  • захар - 850 г
  • глюкоза - 200 г
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете дребни, зрели, но твърди ягоди. Измийте ги и ги почистете от дръжките. Посипете ги със захарта и лимоновия сок и оставете да престоят 12-16 часа.

Сложете съда с ягодите да се вари на средно силен котлон, като добавите и 1 ч.ч. глюкоза. Отстранявайте образуващата се пяна.

Проверете дали ягодовото сладко е готово, като капнете капчица от него върху чиния. Ако не се разтече, значи е готово.

Добавете и разбъркайте с лимонената киселина. След 3 минути снемете от котлона и разсипете сладкото в затоплени буркани.

След като сладкото изстине, затворете с капачки и съхранявайте на хладно място. По желание стерилизирайте за 10 минути.
подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 17:30
аз не бих сложила глюкоза
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв