Салата цвекло, моркови и слънчоглед

19/09/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864313165
"Разкошна есенна салата, която ще е истинска гордост за трапезата във всеки дом "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо511
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • цвекло - 100 - 150 г /1 бр./ сурово или сварено
  • морков - 1 бр. суров
  • лук - 1 с.л. нарязан ситно или настърган
  • мед - 1 к.л.
  • сол
  • слънчоглед - 1 с.л. суров белен
  • джинджифил - 1 щипка смлян сушен
  • червен пипер - 1 щипка лют или сладък
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • магданоз - пресен
  • слънчоглед - белен за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим цвеклото (1 бр) , моркова (1 бр.) и настъргваме на едро ренде.

В отделен съд сипваме кисело мляко (3 с.л.) и смесваме със суров белен слънчоглед (1 с.л.), джинджифил (1 щипка) , мед (1 к.л.) и червен лют или сладък пипер (1 щипка).

Разбъркваме добре и прибавяме настърган или нарязан ситно лук (1 с.л.). Настърганите цвекло и морков посоляваме на вкус. Прибавяме към тях киселото мляко и разбъркваме внимателно да се овкуси салатата.

Готовата салата сипваме в купичка или чинийка. Поръсваме с няколко семена слънчоглед и украсяваме с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар