Ориз с булгур и челядинки

19/09/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач90691
"Постна яхнийка за душата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и измиваме лука и чесъна. Нарязваме ги на кубчета.

Накисваме за 15 минути в гореща вода булгура и ориза.

В тенджерка за 5 минути бланшираме гъбите. Измиваме ги и след това отцеждаме.

В тенджера с дебело дъно загряваме мазнината и запържваме лука и чесъна. Задушаваме ги за 5 минути под капак. Отцеждаме булгура и ориза хубаво и ги добавяме към лука и чесъна.

Бъркаме постоянно 1-2 минути, за да не загори и добавяме челядинките и вода.

Съотношението на водата е 1:3 или 1:4 за яхния. Прибавяме бульоните и оставяме на бавен огън под капак да ври около 20-30 минути, докато поеме водата.

Опитваме на вкус и ако е нужно, добавяме още малко сол.

Яхнията може да се яде и топла и студена.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар