Пържоли със зеленчуци

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162125012
Пържоли със зеленчуци
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 3
20/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Ако обичате пържолите направо да се топят в устата, това е вашата рецепта"

Необходими Продукти

  • пържоли - 2 кг свински
  • лук - 1 кг кромид
  • моркови - 1 кг
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • вода - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме всяка пържола и я начукваме с чукче от двете страни. Овкусяваме ги с подправките и разбъркваме с олио.

Обелваме лука и морковите. Режем на дебели парчета и посоляваме със сол и черен пипер.

В тиган с незалепващо покритие запичаме от двете страни за около 1-2 мин всяка пържола.

Слагаме в йенкса тенджера ред пържоли, ред зеленчуци и така, докато свършат продуктите. Сипваме виното върху пържолите. Затваряме капака на тенджерата и слагаме в студена фурна.

Печем на 200 градуса за 1 час и 30 минути. Готовите пържоли стават много крехки и вкусни!

Сервираме с гарнитура по избор!

*Рецептата е подходяща и за телешки пържоли, но тогава се слага червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: