Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Смокини с козе сирене и прошуто

Смокини с козе сирене и прошуто

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Смокини с козе сирене и прошуто
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
10/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хапка божествен вкус, която всеки трябва да опита, за да разбере какво готвят в Рая"

Необходими Продукти

  • смокини - 8 бр. зрели едри
  • козе сирене 100 г
  • шамфастък
  • прошуто
  • балсамова редукция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се разрязват на кръст, но не докрай, а колкотолеко да се разтворят. В средата на всеки плод се слага по парченце козе сирене (при мен домашно).

Отгоре върху сиренето се поръсва натрошен на дребно шамфастък. Основата на всяка смокиня се завива с едно или две листчета прошуто.

Предястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато сиренето се разтопи. Преди поднасяне върху всяка пълнена смокиня се капва по малко редуциран балсамов оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: