Телешки език с бяло вино и масло

20/09/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач1836810931
"Деликатес за ценители!"
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 290
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • телешки език - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • краве масло - 200 г
  • бяло вино - 100 мл
  • универсална подправка - на вкус (пикантина)
  • черен пипер - на вкус
  • лимон - за доовкусяване и декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се слага в тенджера под налягане с вода, заварява се и се отстранява пяната отгоре. Слага се сол, дафинов лист и едва тогава се слага капакът на тенджерата. Вари се около 50 минути и се проверява за готовност.

Свареният език се изважда от бульона и обелва. Оставя се да изстине, за да стегне и да може по-лесно да нарежете на тънки ивици.

Изпържете го на няколко пъти (като се нареже езикът, се получават доста парченца - не препълвайте тигана) в разтопеното предварително краве масло, бялото вино и подправките.

Когато езикът остане само на мазнина и е с приятен леко препържен цвят, е готов.

Сервирайте мезето топло с резен лимон.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар