Конкилие с патладжани, гъби и чушки

20/09/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф54374519253
"Вегетарианско е и е божествено вкусно - опитайте и се уверете сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и скилидките чесън си почистват и нарязват на ситно. Слагат се в тиган с малко зехтин и се готвят около минута, след което се добавят патладжанът, нарязан на кубчета, гъбите и чушките, нарязани на ивици.

Зеленчуците се запържват, като се разбъркват периодично. След това се прибавят смлените домати.

Сосът се готви, докато се поизпари водата от доматите. Налива се бялото вино и се прибавят подправките на вкус. Зеленчуковият сос се оставя да къкри на слаб котлон, докато зеленчуците омекнат.

Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се, прехвърля се в голяма купа и се полива с малко зехтин.

Разпределя се в чинии, а върху тях се слага от соса. Отгоре пастата се поръсва с настърган пармезан.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар