Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Конкилие с патладжани, гъби и чушки

Конкилие с патладжани, гъби и чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Конкилие с патладжани, гъби и чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
20/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Вегетарианско е и е божествено вкусно - опитайте и се уверете сами"

Необходими Продукти

  • конкилие - 400 г паста
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • патладжан - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • печурки - гъби 5 бр. гъби
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • домати 1 ч.ч. смлени
  • черен пипер
  • босилек - сушен
  • риган - сушен
  • зехтин
  • сол
  • пармезан - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и скилидките чесън си почистват и нарязват на ситно. Слагат се в тиган с малко зехтин и се готвят около минута, след което се добавят патладжанът, нарязан на кубчета, гъбите и чушките, нарязани на ивици.

Зеленчуците се запържват, като се разбъркват периодично. След това се прибавят смлените домати.

Сосът се готви, докато се поизпари водата от доматите. Налива се бялото вино и се прибавят подправките на вкус. Зеленчуковият сос се оставя да къкри на слаб котлон, докато зеленчуците омекнат.

Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се, прехвърля се в голяма купа и се полива с малко зехтин.

Разпределя се в чинии, а върху тях се слага от соса. Отгоре пастата се поръсва с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: