Бисквитена торта с цедено мляко

20/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор559365543
"В летните горещини заложете на леки и лесни за приготвяне десерти, като тази супер вкусна бисквитена торта с цедено кисело мляко."
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 649
  • Преглеждания за месеца1269
  • Преглеждания за седмицата247
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • бисквити – 1 ½ пакет petit beurre
  • сметана - 300 мл
  • цедено мляко – 500 г
  • пудра захар – 0.5 ч.ч.
  • глазура
  • шоколад – 50 г
  • масло – 20 г
  • прясно мляко – 30 мл
  • филирани бадеми – за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната с пудрата захар на пухкав крем, към него прибавете цеденото мляко на етапи при непрекъснато бъркане с миксер.

Във форма за торта наредете ред бисквити и намажете с част от крема - и така четири реда бисквити и крем, като завършвате с крем.

Поставете формата в хладилник за 3-4 часа да стегне.

След което направете глазурата, като смесите всички съставки за нея и разтопявате на слаб огън до гладка смес.

Оставете за 2 минути глазурата на хладно място да се поохлади и залейте тортата с нея.

Поръсете с филирани бадеми и отново в хладилник, докато стегне глазурата.

Много бърза и супер вкусна торта за летните горещини.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар