Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Конкилие с кайма и зелен лук

Конкилие с кайма и зелен лук

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162124942
Конкилие с кайма и зелен лук
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
21/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Когато искате нещо вкусно за обяд, но да се приготвя за нула време - опитайте нашето конкилие с кайма и зелен лук"

Необходими Продукти

  • конкилие - 1 пакет
  • зелен лук - 2 връзки
  • телешка кайма - 1 тарелка (400 г)
  • чесън - 3 скилидки
  • доматен сос - 250 - 300 милилитра
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • куркума - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеления лук и го нарязваме на колелца. Измиваме, обелваме и начукваме чесъна.

В тиган запържваме в загрята мазнина лука и каймата. Пържим около 5 минути и добавяме чесъна. Разбъркваме и прибавяме доматения сос. Овкусяваме със сол, черен пипер и куркума.

Варим, докато поизври водата /около 10 минути/, като разбъркваме от време на време.

В тенджера кипваме вода според описанието на пакета паста конкилие. Добавяме към водата 2-3 супени лъжици олио и сол. Варим за 7-8 минути и слагаме пастата в студена вода, за да се спре варенето.

Отцеждаме хубаво водата и ги прибавяме към соса с кайма. Разбъркваме и сервираме топли.

По желание можем да настържем кашкавал или пармезан!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: