Шоколадов мус с ликьор

27/07/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786621
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4-6 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 790
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шоколад - 170 г черен (50% - 62% какао)
  • кафе - 70 мл, може и мляко, вода или 1/2 ч.ч. сметана
  • ликьор - 1 и 1/2 с.л. по избор или ром
  • яйца - 3 големи, на стайна температура
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 3 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете кафето/млякото/сметаната в съд на водна баня и натрошете в него шоколада. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи почти докрай. Снемете съда и бъркайте, докато всичко напълно се хомогенизира. Добавете ликьора и оставете леко да се охлади.

Отделно разбийте яйцата с 3 с.л. вода и захарта, докато се смесят. Прехвърлете купата на водна баня и бъркайте още, докато се сгъсти, но внимавайте да не сготвите яйцата.

Температурата на водата долу трябва да достигне 71 градуса, след което махнете разбитите яйца. Продължете да разбивате с миксер, докато се получи пухкав и гладък крем.

Смесете около 1/4 яйчена смес внимателно с шоколада, след което прибавете постепенно шоколада в яйчената смес. Бъркайте леко и внимателно, докато шоколадовият мус се хомогенизира. Разсипете го в подходящи десертни чашки и го оставете за час в хладилника преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!