Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с чушки и критараки

Телешко с чушки и критараки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Телешко с чушки и критараки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
21/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"За моментите, когато искате нещо лесно за приготвяне, но страшно вкусно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • чушки - 3 бр. червени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • гъби - 1 ч.ч. буркан
  • домат - 1 бр.
  • магданоз
  • критараки - 200 г
  • бульон
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и позапържваме в тиган с около 50 мл олио.

Слагаме месото и пържим до леко зачервяване.

Наливаме бульона, така че да се покрие добре месото.

Намаляваме котлона, слагаме капака и оставяме месото да къкри до пълна готовност. Ако водата изври, се долива.

След като месото е напълно сварено, слагаме нарязаните вече на парченца чушки.

Слагаме пасирания чесън и критараки и се оставя да ври до пълно сваряване на пастата.

Поръсваме с черния пипер и сол. Прибавяме и гъбите. Разбъркваме добре.

Подреждаме в чинията от месото и слагаме критараки с чушки, като отгоре поставяме и стрък магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: