Задушена конска кайма с чушки, моркови и броколи

21/09/2017
Илияна
отИлиянаНовак1
"Може да ни наречете страстни почитатели на конете, когато те са под формата на задушена конска кайма с чушки моркови и броколи "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • конска кайма - 450 г
  • ориз басмати - 130 г /предварително сварен/
  • чушки - 2 средно големи
  • броколи - 6 - 7 парчета /от замразен пакет/
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 - 2 лави
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • соев сос -
  • зехтин - 12 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме лука на ренде, наситняваме моркова и чушките, пресоваме чесъна.

В тиган с незалепващо покритие слагаме 1-2 с.л. зехтин, добавяме настъргания лук и пресования чесън, задушаваме ги заедно за 1 мин и добавяме към тях чушката и моркова с щипка сол.

Когато омекнат, добавяме каймата към тях и задушаваме, при полуготовност на каймата добавяме подправките и след това броколите.

Накрая, когато всичко е готово, добавяме ориза да се овкуси с останалите продукти и ястието е готово. БОН АПЕТИ!подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар