Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Печени ригатони с моцарела и доматен сос

Печени ригатони с моцарела и доматен сос

Печени ригатони с моцарела и доматен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
21/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Пленителен аромат и завладяващ вкус - точно както ги обичате"

Необходими Продукти

  • ригатони - 250 г паста
  • моцарела - 150 г
  • кашкавал - 50 г
  • босилек - пресен
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • доматен сос
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • зелена чушка - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • домати - 1 буркан с винт
  • доматено пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме паста ригатони в подсолена вряща вода, варим за 10 минути, после ще се готви и във фурната. Отцежда се, запазваме 1 ч.ч. от водата, в която се е варила.

Загрява се олио, запържваме нарязан лук, зелена чушка нарязана на ленти и морков на ситни парчета. След като сменят цвета, си сипваме настъргани домати, разбърква се и овкусяваме със сол, захар, черен пипер, риган.

Налива се и половината от водата и оставяме да поври тихо, за да сгъсти леко. Снема се от огъня и разбъркваме внимателно с ригатоните. Нарежда се 1 ред паста, отгоре една част от кашкавала се настъргва, другата се нарязва на кубчета.

Покриваме с втората част от ригатоните и отгоре се сипва доматено пюре леко разредено с останалата вода. Важното е пастата да е покрита, при печене да не остане суха.

Моцарелата се нарязана на шайби и разпределяме отгоре с малки парченца масло и накъсани листа пресен босилек.

Печем на 170 градуса около 20-25 минути. Изважда се, оставяме за 5 минути да се охлади, нарязваме и хапваме с кеф!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: