Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко с четири сирена

Пилешко с четири сирена

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пилешко с четири сирена1 / 2
27/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Днес ще готвим пилешко с четири сирена, затова думите диети и калории са строго забранени!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 5 пържоли от бут или гърди
  • праз - 3 стръка
  • моркови - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • вино - 100 мл бяло
  • чедър - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • пармезан - 100 г
  • топено сирене - 120 г
  • зехтин - 100 мл за готвене, или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пилешкото и добре го овкусете със сол, черен пипер и бял пипер.

Загрейте мазнина в тиган и запържете пържолките равномерно от двете страни. Извадете ги и долейте още малко олио. Запържете накълцания праз и настъргания морков и ги овкусете с подправки.

В йенска тава с капак направете канапе от запържените зеленчуци. Отгоре подредете пържолите и залейте с виното. Върху тях разпределете филийки топено или пушено сирене.

Обилно поръсете с настъргания кашкавал, пармезан и Чедър. Сложете капака за йенската тава и сложете да се пече за 15 минути в силно загряна фурна.

След това махнете капака, намалете малко фурната и доопечете до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка: