Ябълков пай с масло

21/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор498334942
"Пай с масло - пай за душата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 369
  • Преглеждания за месеца654
  • Преглеждания за седмицата208
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.
  • краве масло – 250 г меко
  • ванилия – 1 бр.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • пудра захар – за поръсване
  • ябълки – 3 бр. големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пухкав крем.
Отделно разбийте мекото масло, захарта и прибавете жълтъците 1 по 1 при непрекъснато бъркане с миксер.

Към тях добавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и ванилия, разбъркайте. Обединете двете смеси бавно и внимателно бъркайки сместа с шпатула отдолу нагоре.

В намазана с масло и леко посипана тава с брашно сипете половината смес. Върху нея настържете две почистени от кората ябълки и сипете останалата смес върху тях.

Почистете и нарежете третата ябълка на тънки резени и потопете резените в сместа. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност, като проверявате за нея с клечка за зъби.

Изпечения пай поръсете с пудра захар по желание.

Най-вкусен е охладен!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар