Чубрикови сиренки

22/09/2017
"Без пържене, без изкуствени оцветители - ето я най-вкусната закуска за вашите деца "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
61 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88 750
  • Преглеждания за месеца7314
  • Преглеждания за седмицата251
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена61

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 ч.л. непълна
  • чубрица - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 170 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата със солта. Добавете чубрицата и олиото и отново разбъркайте.

Натрошете сиренето с вилица и го прибавете към яйцата.

В киселото мляко сложете 1 ч.л. сода, разбъркайте и като шупне, го изсипете при яйцата, след което отново разбъркайте.

Започнете да добавяте и брашното, но бавно и на части, като непрекъснато бъркате.

Трябва да получите много меко и почти рядко тесто.

Застелете дъното на тавичка с хартия за печене.

Гребвайте със супена лъжица от сместа и слагайте върху хартията, но на разстояние една от друга.

Сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса и печете сиренките около 20 минути.

Така приготвени сиренките стават много ароматни, лесни са за приготвяне и са чудесни за закуска.подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Galq Arsenova
Galq Arsenova
21.04.2018 08:31
Изсипвам сместа в тавата , пека , режа,правя айрян и който иска да закусва. На здраве!
2
0
Нелика
Нелика
24.01.2018 15:27
Много са вкусни, лесни и бързи.
2
0
Потребител#205293
Много вкусни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв