Чудни гювечета с телешко

22/09/2017
Пламена
отПламенаНовак22108
"Удвоете дозата за гювечетата, защото стават толкова вкусни, че всеки ще си поиска допълнително "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 218
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 2 не много големи глави
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • морков - 1 голям
  • картофи - 5 бр.
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 3 плочки
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - 3 щипки
  • дафинов лист - 1
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на малки парчета и го сварете за около 1 час. Отцедете месото от бульона.

Нарежете лука на полумесеци, чушките на дребни кубчета и моркова на дребно (може да смелите морковите и чушките в чопър).

Загрейте малко олио в тиган, сложете нарязания на полумесеци лук. После добавете моркова и чушките, запържете до омекване на зеленчуците. Накрая добавете и телешкото месо, разбъркайте няколко минути. Отстранете от котлона.

Разпределете получената смес в 3 гювечета. Сега обелете и нарежете на не много големи парчета картофите, разпределете ги върху месото. Посолете на вкус, добавете по една щипка мащерка и малко черен пипер.

Долейте с вода да покрие картофите и малко около един пръст над тях.

Печете на 220 градуса 1 и 30 мин. Извадете гювечетата от фурната. Нарежете домата на колелца (по 2 на гювече). Сложете доматите върху картофите отгоре сложете по една плочка сирене и най-отгоре чукнете по едно яйце.

Печете още около 30 мин.
Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар