Гювеч с пилешко и зарзават

22/09/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3151141453
"Силата на кулинарната магия "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 172
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се разделя на порции, месото се поръсва със сол, черен пипер, червен пипер и кимион и се поставят в предварително намазания с масло гювеч.

Картофите, тиквичката и морковите се нарязват на едри кубчета или кръгчета, лукът се обелва и всичко се изсипва в гювеча.

Патладжаните се белят, нарязват се на кубчета, поръсват се със сол и се изстисква горчивият им сок. Доматите се обелват и нарязват на едро. Чушките се почистват от семената и дръжките и се нарязват на ленти.

Отново всичко се посолява, поръсва се с джоджен или магданоз и се разбърква хубаво. По желание се добавя и люта червена чушка (цяла). Залива се с малко вода, а отгоре се подрежда остатъкът от маслото, нарязано на кубчета. Захлупва се с капака.

Гювечът се слага в студена фурна и ястието се пече на 180 - 200 градуса до готовност.

Добър апетит!
 подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар