Сладкиш с касис

28/07/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Хайде на сладкишите "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 460
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си предварително форма за печене с диаметър около 23 см. Намаслете я и добре я набрашнете. Отдолу подредете нарязаните на тънки парчета праскови.

За сладкиша разбийте маслото, захарта и яйцата на гладък крем. Добавете ванилията и прясното млякото, разбъркайте и прибавете брашното, бакпулвера. Най-накрая разбъркайте сместа със заквасената сметана.

Сипете сместа в подготвената формата и подравнете. Разпръснете касиса, объркан леко с малко галета. Сложете сладкиша да се пече в умерено загряна на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Ще познаете, че сладкишът с касис е готов, когато започне да пружинира при лек натиск. Изчакайте да се охлади и по желание може да го обърнете или да го оставите така. Поръсете с малко пудра захар при поднасяне.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар