Сладкиш с касис

28/07/2012
"Хайде на сладкишите "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 628
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • касис - 150 г червен
  • праскови - 3 узрели
  • галета - 2 с.л.
  • за кекса
  • брашно - 250 г самонадигащо се
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • масло - 175 г, меко ж
  • кафява захар - 175 г, може и бяла
  • яйца - 2 броя
  • ванилия - 1 ч.л ванилов екстракт
  • мляко - 4 с.л.
  • сметана - 170 мл заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си предварително форма за печене с диаметър около 23 см. Намаслете я и добре я набрашнете. Отдолу подредете нарязаните на тънки парчета праскови.

За сладкиша разбийте маслото, захарта и яйцата на гладък крем. Добавете ванилията и прясното млякото, разбъркайте и прибавете брашното, бакпулвера. Най-накрая разбъркайте сместа със заквасената сметана.

Сипете сместа в подготвената формата и подравнете. Разпръснете касиса, объркан леко с малко галета. Сложете сладкиша да се пече в умерено загряна на 180 градуса фурна за около 35-40 минути.

Ще познаете, че сладкишът с касис е готов, когато започне да пружинира при лек натиск. Изчакайте да се охлади и по желание може да го обърнете или да го оставите така. Поръсете с малко пудра захар при поднасяне.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар