Лазаня с кайма и кашкавален сос

22/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор498334942
"Когато лазанята говори, диетолозите да мълчат!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кори за лазаня – 9 бр.
  • кайма – 500 г
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • доматен сок – 400 мл
  • вода – 100 мл
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • риган – 1 ч.л. сух
  • кашкавален сос
  • краве масло – 50 г
  • брашно – 70 г
  • прясно мляко – 1 литър
  • кашкавал – 150 г + още 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с плънката, като в малко нагрято олио запържите ситно нарязаните лук, чесън и раздробената кайма. Добавете доматения сок и водата, посолете и оставете да поври за 15 минути. Поръсете ястието с черен пипер и риган, разбъркайте и свалете от огъня.

За кашкаваления сос разтопете маслото, прибавете брашното и запържете до лека промяна на цвета. Към тях при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко и добавете нарязания на кубчета кашкавал. Варите, докато се разтопи кашкавалът.

Намажете дъното на огнеупорна и подходяща за лазаня тава с масло.
Разпределете равномерно малка част плънката на дъното, отгоре подредете три кори за лазаня. Върху тях разпределете половината плънка от останалата и полейте равномерно с кашкавален сос. Следват други три кори за лазаня, останалата плънка и отново сос.

Завършете с последните 3 кори за лазаня и полейте с останалия кашкавален сос, поръсете с настъргания кашкавал и малко риган. Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за 30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар