Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кайма и кашкавален сос

Лазаня с кайма и кашкавален сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Лазаня с кайма и кашкавален сос
Снимка: Мария Симова
1 / 2
22/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Когато лазанята говори, диетолозите да мълчат!"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 9 бр.
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 400 мл
  • вода - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 ч.л. сух
  • кашкавален сос
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 70 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • кашкавал - 150 г + още 50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с плънката, като в малко нагрято олио запържите ситно нарязаните лук, чесън и раздробената кайма. Добавете доматения сок и водата, посолете и оставете да поври за 15 минути. Поръсете ястието с черен пипер и риган, разбъркайте и свалете от огъня.

За кашкаваления сос разтопете маслото, прибавете брашното и запържете до лека промяна на цвета. Към тях при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко и добавете нарязания на кубчета кашкавал. Варите, докато се разтопи кашкавалът.

Намажете дъното на огнеупорна и подходяща за лазаня тава с масло.

Разпределете равномерно малка част плънката на дъното, отгоре подредете три кори за лазаня. Върху тях разпределете половината плънка от останалата и полейте равномерно с кашкавален сос. Следват други три кори за лазаня, останалата плънка и отново сос.

Завършете с последните 3 кори за лазаня и полейте с останалия кашкавален сос, поръсете с настъргания кашкавал и малко риган. Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: