Содена питка с моркови, мед и семена

22/09/2017
"Содена питка с хрупкава коричка - разбира се, че ще искате да я опитате още сега!"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбива содата за хляб и бакпулвера да шупне. Брашното се сипва в тава и оформяме в средата кладенче. Сипваме шупналото кисело мляко, добавя се олио, сол, мед, лимонов сок, смляно ленено семе в машинка за кафе и обелените и настъргани на ренде моркови.

Разбърква се с вилица, когато стане трудно, се замесва на тесто и оставяме 25 минути да почине.

В тавичка върху хартия за печене се оформя питката. Сипваме 1 с.л. олио и с пръсти се притиска. Отгоре се поръсва със сусам и ленено семе. Печем в загрята фурна 190 градуса около 35-40 минути до хрупкава коричка.

Поднасяме топла с парче сирене и пресни зеленчуци.

Уникален вкус, опитайте !подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар