Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Содена питка с моркови, мед и семена

Содена питка с моркови, мед и семена

Содена питка с моркови, мед и семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
22/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Содена питка с хрупкава коричка - разбира се, че ще искате да я опитате още сега!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 370 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • сусам - 2 щипки
  • ленено семе - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбива содата за хляб и бакпулвера да шупне. Брашното се сипва в тава и оформяме в средата кладенче. Сипваме шупналото кисело мляко, добавя се олио, сол, мед, лимонов сок, смляно ленено семе в машинка за кафе и обелените и настъргани на ренде моркови.

Разбърква се с вилица, когато стане трудно, се замесва на тесто и оставяме 25 минути да почине.

В тавичка върху хартия за печене се оформя питката. Сипваме 1 с.л. олио и с пръсти се притиска. Отгоре се поръсва със сусам и ленено семе. Печем в загрята фурна 190 градуса около 35-40 минути до хрупкава коричка.

Поднасяме топла с парче сирене и пресни зеленчуци.

Уникален вкус, опитайте !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: