Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни кнедли с рикота и сос Неаполитана

Домашни кнедли с рикота и сос Неаполитана

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Домашни кнедли с рикота и сос Неаполитана
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
22/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Когато искате да блеснете с кулинарните си умения, пригответе тези впечатляващо вкусни домашни кнедли със сос Неаполитана"

Необходими Продукти

  • картофи - 750 г
  • брашно - 170 г +за доизмесване
  • яйце - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • рикота - 150 г
  • краве сирене - 120 г
  • грис - 150 г
  • олио - 2 с.л. + 1 - 2 с.л. за запичане на гриса
  • За сос Неаполитана
  • домати - 5 бр.
  • доматен концентрат - 3 с.л.
  • целина - 2 стръка, селъри
  • морков - 2 бр.
  • лук - 1 глава, средна
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - няколко стръка, пресен
  • босилек - по желание
  • риган - по желание
  • зехтин - 75 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода и още топли ги намачкайте заедно със солта, черния пипер и олиото. Оставете да изстинат и чукнете при тях яйцето. Прибавете на части и брашното, като замесите средно меко тесто.

В купа намачкайте краве сиренето и го смесете с рикотата.

Взимайте топчици от тестото, сплесквайте с длани и в средата поставяйте от сирената, след което затваряйте внимателно и оформяйте топче. За да не ви лепне, ръсвайте брашно от време на време.

Оформените кнедли пуснете в съд с вряща подсолена вода на силен огън. Щом изплуват на повърхността, намалете огъня и оставете да покъкрят още 2 минути. Извадете и оставете да се отцедят и охладят малко.

В тиганче с малко олио запечете грис за кратко до много лек златист загар. Бъркайте го през цялото време, защото лесно би загорял отдолу, а е важно да бъде равномерно запечен. Разстелете го върху алуминиево фолио и овалвайте обилно с него всяко топче.

Пригответе соса, като накълцате на ситно лука, целината и моркова и ги запържите в зехтина. Гответе ги около 8 минути на среден огън, а през това време обелете и нарежете доматите на дребно и ги прибавете към другите зеленчуци. След няколко минути сложете доматения концентрат и подправете със сол и сухите подправки. Гответе 10 минути на бавен огън под капак.

По желание пасирайте.

Отстранете от огъня и завършете соса поръсвайки го с прясно накълцания магданоз.

Сервирайте кнедлите полети със вкусната Неаполитана.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: