Ябълкова баница с точени кори

22/09/2017
Ваня Стойчева
отВаня СтойчеваЧирак2873
"С готови кори и баба знае, майсторлъкът е сам да точиш корите и да приготвиш тази разкошна сладка баница "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тавичка, прави се кладенче и в него се чупи яйцето, добавя се млякото и солта.

Маята се разтваря в 150 мл хладка вода и се добавя лъжичка захар. Изсипва се в брашното и всичко се замесва на меко тесто. Оставя се 20 минути на стайна температура да втаса.

Междувременно обелвате и нарендосвате ябълките.

Тестото се разделя на шест топчета и всяко го разточваме на възможно по-тънка кора.

Подмазва се с олио готовата кора и върху нея се слага плънката от ябълки, локум и орехи.

Подрежда се в тавичка и се пече 40 минути в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар