Сладък терин с маскарпоне

23/09/2017
"Терин с маскарпоне - попаднали сте във вълшебната страна на най-вкусните десерти "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пандишпанени изрезки - 150 г
  • прясно мляко - 200 мл + за поръсване
  • крем тирамису - 1 пакет на Д - р Йоткер
  • пудра захар - 1 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • крема сирене - 125 г
  • кокосови стърготини - 10 г + за поръсване
  • инстантно кафе - за поръсване
  • желатин - 1 пакетче
  • замразени плодове - къпини, ягоди, червени боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте крема на Д-р Йоткер с 200 мл сварено студено мляко до пълна готовност. Прибавете заквасената сметана, крема сиренето, разтворения желатин на водна баня, кокосовите стърготини, пудрата захар и кафявата захар. Разбийте с миксер до еднородност.

Напръскайте пандишпанените изрезки с прясно мляко, за да поомекнат леко. Прибавете ги към крема и разбъркайте.

Застелете дъното на форма за терин с найлоново фолио, като оставите крайчетата да висят.

Изсипете част от сместа. Поръсете със замразени плодове и изсипете останалата част от крема. Загладете и обгърнете с фолио от всички страни.

Сложете в хладилник за около 2 часа, за да се стегне.

Готовия терин изсипете с помощта на чиния и отлепете фолиото.

Поръсете с кокосови стърготини и инстантно кафе.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар