Обезкостени пилешки бутчета с чесън и лайм

23/09/2017
"Обещаваме ви, че не сте опитвали по-вкусно пилешко! Горещо препоръчваме на всички лакомници "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо963
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обезкостете пилешките бутчета.

Мариновайте ги, като ги полеете с балсамова глазура, сока от лайм, зехтин и бяло вино. Овкусете ги със сол, риган и добавете ситно скълцаните скилидки чесън. Оставете за около 30 мин., за да се мариноват и поемат от аромата.

Загрейте грил тиган. Подредете пилешките бутчета и ги гриловайте от двете страни за около 10 минути.

Сложете бутчета в подходяща тава, поръсете с маринованите гъби и червен пипер, изсипете останалата марината и запечете в сгорещена фурна до готовност.

Готовото ястие поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!