Боб яхния с праз лук

23/09/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак124462101
"Вкусна гозба от кухнята на баба, защото баба готви най-добре "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата91
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зрял боб - 450 г
  • червен лук - 1 глава - средна
  • праз лук - 2 стръка /по тънки/
  • зелена чушка - 1 бр.
  • домат - 1 бр. зелен и 1 бр. червен
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитият боб се поставя в тенджера и се долива вода до 2 см над него.

Когато водата заври, бобът се прецежда в гевгир и отново се измива в него.

След това се връща в тенджерата, долива се вода и олио и щом кипне отново, котлонът се намаля до по-слаб и умерен огън.

Вари се до готовност около 2 часа.

Нарязвате зеленчуците и ги изсипвате при боба - посолявате със сол и универсална добавка /по желание/.

Оставяте яхнията да поври още около 15 мин.

Размивате брашното с червения пипер и малко вода и прибавяте към боба,
като бъркате непрекъснато.

Поръсвате яхнията с джоджена и черният пипер и изключвате котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар