Безглутенова торта без захар

23/09/2017
Ирена Христова
отИрена ХристоваНовак321742
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За основата
  • лешници - 50 г
  • червени боровинки - 50 г сушени /или друг плод по желание/
  • чиа - 1 с.л.
  • банан - 2 резенчета пресен или 2 - 3 фурми без костилка
  • есенция - pо желание за аромат
  • За крема
  • тиква - 500 г
  • какао - 2 - 3 с.л. натурално
  • чиа - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основата може да използвате за направа на сурови барчета или бонбони.
Всички съставки за основата се смилат в блендер.

В малка тавичка /в моя случай кутия за съхранение на храна, застлана с фолио/ се изписва сместа. Притиска се отгоре хубаво с лъжица, за да се натъпка и стане плътен блат. Оставя се в хладилник.

За крема сварете тиквата и пасирайте, докато е още топла. Смесете с какаото и чиата. По желание подсладете с мед. Аз не го направих, тъй като ми е достатъчно сладко. Можете да добавите и есенция по ваш вкус- ванилия, портокал, ром и т.н.

Кремът се изсипва върху основата и отново оставете в хладилника за 1-2 часа. Украсете по желание.

Водата от тиквата е полезна, така че можете спокойно да комбинирате парче от тортата с чаша тиквен сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар