Обърнат царевичен кейк с домати

23/09/2017
Марияна
отМариянаИноватор5382545493
"Ужасно вкусен мек кейк с вкус на масло, сирене, домати и царевица - ще се хареса на цялото семейство "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме царевичното брашно в купа и добавяме солта и бакпулвера и разбъркваме много добре.

В друга купа разбиваме с вилица или телена бъркалка 2 бр. яйца.

В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Правим си кладенче по средата. Добавяме яйцата при брашното. Оставяме млякото да шупне и после го прибавяме към останалите съставки. Разбъркваме много добре.

Оставяме на стайна температура 125 г масло преди да почнем да приготвяме кейка. В купата при другите продукти прибавяме 100 меко масло и отново разбъркваме много добре с лъжица.

Натрошаваме сиренето и го слагаме вътре и разбъркваме. По рецепта няма сирене, но аз сложих 2/3 ч.ч българско саламурено сирене и стана много добре.

Измиваме доматите. Нарязваме ги на шайби. Включваме котлона. В термоустойчив тиган с малка дръжка или друг подходящ съд /в случая аз ползвах тавичка/ слагаме на котлона. Вътре слагаме 20 г масло да се сгорещи и да се облее навсякъде по дъното. Поръсваме със захарта.

Нареждаме върху горещото масло шайбите от доматите и после изливаме кашата /жълта и гъстичка/. Дърпаме от котлона и заглаждаме.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност за около 30-35 мин. Като поизстине го обръщаме върху голяма чиния и режем на парчета.

Да ви е сладко! Получава се много вкусен мек кейк с вкус на масло, сирене, домати и царевица.

Рецептата е на Лора и Стоян от Бан Апети.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар