Чушки с доматен сос в буркани

23/09/2017
maria
отmariaНовак3
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 5 кг
  • червени домати - 5 кг
  • чеснов лук - 3 глави
  • сол - 3 с.л.
  • магданоз - 2 вр.
  • брашно - около 200 г за паниране на чушките
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистени, изпечени и обелени чушки се потапят в брашно и се изпържват от двете страни до бледо жълт цвят в сгорещената мазнина.

Доматите се пасират и се пържат в същата мазнина, в която са пържени чушките до сгъстяване на соса, след което в соса се поставят изпечените чушки за 5 минути да кипнат.

Слагат се почистените и нарязани на ситно магданоз и чеснов лук и сместа се разпределя по измитите и подготвени за стерилизация буркани.

Затварят се и се стерилизират 20 мин от момента на завирането.

През зимата отваряте бурканите, затопляте ги и ги консумирате без допълнителна обработка, а ако искате, можете да чукнете и някое яйце.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар