Сладки френски препечени филийки

23/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор496344922
"Закуска по френски за ден, зареден с енергия и настроение "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо708
  • Преглеждания за месеца516
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бял хляб – 500 г
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 30 г
  • сол – 1/2 ч.л.
  • канела – 1/2 ч.л.
  • индийско орехче – 1 щипка
  • ванилия – 1 бр.
  • прясно мляко – 500 мл
  • мед – за поръсване, или пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава наредете нарязания на филийки хляб с дебелина 1 см, поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна за 1 час да изсъхне на сухари.

В по-широка тавичка (за да побирате по 3-4 филии на нея) разбийте яйцата с вилица, добавете захарта, солта, канелата и индийското орехче, разбъркайте много добре. Налейте млякото при непрекъснато бъркане, за да се разтворят и смесят съставките.

В широк тиган с незалепващо покритие разтопете 30 г масло, потапяйте сухарите в яйчената смес (по 2-3 сухара наведнъж) от двете страни, за да попият от сместа.

Пържите сухарите на умерен огън от двете страни до златисто кафяв цвят и ги подредете в подходяща чиния.

Преди да сервирате, поръсете с пудра захар или мед, а може и от двата продукта заедно или поотделно.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар