Салата от пене и айсберг

23/09/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2318245
"Вкусна комбинация от вкусове, текстури и аромати, която препоръчваме да поднесете като допълнение към бяло вино или шампанско "
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пене - 200 г
  • салата айсберг - 200 г
  • зелени ябълки - 1 бр.
  • риба тон - 1 консерва от консерва (в зехтин)
  • лимонов сок - 1 Ч.л.
  • ябълков оцет - 1 Ч.л.
  • сос от нар - 2 Ч.л.
  • гауда - 50 г настъргано
  • лека майонеза - 1 Ч.л.
  • лека горчица - 1/2 Ч.л
  • сол - 1/2 Ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пенето и го отцеждаме от водата. Отцеждаме зехтина от консервата и го отделяме настрани. Рибата тон смесваме много добре с пенето.

Накъсваме салатата айсберг на парченца и я добавяме към макароните. Разбъркваме.

Обелваме зелените ябълки и ги нарязваме на пръчици. Добавяме и тях при макароните.

В купа смесваме зехтина от консервата, лимоновия сок, оцета, солта, соса от нар, горчицата и майонезата. Разбиваме тази смес с вилица за около 3-4 минути и заливаме с нея салатата. Разбъркваме хубаво, за да се смесят всички продукти.

Настъргваме сиренето гауда и добавяме и него.

Разбъркваме отново и сервиране.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар