Страхотен зеленчуков пай

23/09/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2468248
"Не просто зеленчуков пай, а истински празник за сетивата "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо613
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме тестената подложка. Нарязваме маслото на кубчета в купа и сипваме брашното. С ръце започваме да размесваме, докато се получат трохи. Сипваме водата и солта и продължаваме да размесваме с ръце.

Когато се оформи тесто, го поставяме в малка кръгла тефлонова тавичка и започваме да притискаме, за да оформим подложката. Трябва тестото да покрие до половината стените на тавичката. Прибираме в хладилника и започваме да приготвяме плънката.

Измиваме тиквичките, но не ги белим, а само отстраняваме дръжките. С помощта на белачка нарязваме дълги тънки ленти по дължина.

Морковите измиваме, почистваме и нарязваме по същия начин.

Изваждаме тавичката с тестото от хладилника. Започваме да редим зеленчуците, като редуваме ред тиквички и ред моркови отвън-навътре в тавата, като те трябва да се поставят изправени на широката си част (така подредени зеленчуците приличат на роза).

Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото. Настъргваме кашкавала и моцарелата и добавяме и тях. Накрая добавяме и солта и счукания чесън и разбъркваме.

С тази смес внимателно заливаме подредените зеленчуци в тавичката, а помощта на лъжица, като се стараем да сипем смес равномерно навсякъде.

Слагаме пая да се пече в предварително загрята фурна. Печем около 30 минути на 160 градуса, а след това около 15 минути на 180 градуса. След изпичане оставяме пая добре да се охлади и стегне - поне 1-2 часа и сервираме.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар