Малинова торта с млечен крем

24/09/2017
Gabriela
отGabrielaНовак12
"Нежно изкушение за ценителите на великолепните десерти "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо254
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с блата. Първо си подгответе формата, в която ще печете, намаслете я добре и на дъното ѝ сложете хартия за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе си две кутии. В първата разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията до получаване на гъст крем. Във втората купа пресейте брашното и бакпулвера. Много внимателно и постепенно прибавете брашното към яйчената смес, без да спада пухкавата пяна. Бъркайте с дървена лъжица. Изсипете във формата и печете в добре загрята фурна, докато видимо се запече (около 20-25 мин). Трябва, когато проверите с дървен шиш или клечка, да не остава следи от трохи. Оставете блата 5 мин в тавата. Извадете и обърнете върху намазнена хартия. Когато блатът е изстинал, го разрежете.

Сега да приготвим сиропа. За него е необходимо да сложите на котлона в тенджерка малините, захарта и сок или компот. Намачкайте плодовете с преса за картофи. След като заври махнете сиропа от котлона и го прецедете. Заделете част от него за сиропиране.

За пълнежа смесете в достатъчно дълбока купа цеденото мляко и заквасената сметана. Разбъркайте с телена бъркалка или с миксер за кратко. Докато бъркате, прибавяйте пудрата захар, докато сместа стане еднородна и Ви хареса на сладост.

Загрейте малиновия сироп на катлона, докато стане почти горещ, но не трябва да завира. Изсипете желатина и бъркайте, докато се разтвори. Когато сиропът изстине, го прибавете към млечната смес. Оставете в хладилника, докато започне да стяга, но не да се желира напълно. Прибавете и целите малини.

В съда, в който ще сглобяват е тортата (най-добре тава с махащи се стени) поставете първия блат. Сиропирате го с отделения сироп, ако Ви е малко, може и със сока от компот малина или ягода. Изсипете и изравнете сместа. Тя трябва да бъде гъста и кремообразна.

Оставете в хладилник, докато тя стегне. Когато е готово, махнете внимателно стените на тавичката. Поставете и втория блат и го сиропирай те. Разбийте течната готварска сметана с пудра захар до получаване на гъст крем. С него намажете тортата отгоре и от страни.

Украсете с малини.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар