Картофена фокача

29/07/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5098145
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 360
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофа. Разтворете маята в хладката вода заедно с меда или захарта и 2-3 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете за 15-20 минути на топло място.

Охладения и сварен картоф настържете и разбъркайте с брашното. Прибавете сместа с маята и розмарина.

Постепенно замесете меко и еластично тесто, добавяйки и малко от зехтина. Готовото тесто оставете да втаса за 1 час.

След това го разстелете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете обилно отгоре фокачата със зехтин и поръсете с розмарин и едра сол.

По желание може да поръсите с босилек или риган, както и различни ядки или семена.

Оставете картофената фокача да втаса за половин час. След това я изпечете в загряна на 190 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станимир
Станимир
16.06.2013 20:58
БРАВО!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв