Салата от печени чушки (върхари) за зимата

24/09/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор560365553
"Всички знаем, че върхарите са най-вкусни, а тази салата е направо трепач "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 544
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За една доза
  • чушки – 1 кг
  • моркови – 1 бр.
  • чесън – 4 скилидки
  • сол – 10 г
  • захар – 15 г
  • олио – 40 мл
  • ябълков оцет – 20 мл
  • магданоз – 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената и дръжките, опечете и ги обелете. Поставете ги във съд според дозите, които правите, за предпочитане тава с размера, който ви е нужен.

Нарежете моркова на кубчета върху чушките и разпределете равномерно върху тях. Чесъна на филийки, нарежете магданоза, всичко това равномерно разпределено.

Поръсете равномерно със солта, захарта и налейте олиото и оцета. Разбъркайте внимателно, за да се смесят, а не скашкат.

Притеснете леко към дъното на тавата и ги оставете за 3 часа да се мариноват. Напълнете бурканите и ги долейте с маринатата им.

Здраво ги затворете, стерилизирайте бурканите за 10 минути, след завирането на водата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар