Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Салата от печени чушки (върхари) за зимата

Салата от печени чушки (върхари) за зимата

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Салата от печени чушки (върхари) за зимата
Снимка: Valentina Dicheva
2 / 3
24/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Всички знаем, че върхарите са най-вкусни, а тази салата е направо трепач"

Необходими Продукти

  • За една доза
  • чушки - 1 кг
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 10 г
  • захар - 15 г
  • олио - 40 мл
  • ябълков оцет - 20 мл
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената и дръжките, опечете и ги обелете. Поставете ги във съд според дозите, които правите, за предпочитане тава с размера, който ви е нужен.

Нарежете моркова на кубчета върху чушките и разпределете равномерно върху тях. Чесъна на филийки, нарежете магданоза, всичко това равномерно разпределено.

Поръсете равномерно със солта, захарта и налейте олиото и оцета. Разбъркайте внимателно, за да се смесят, а не скашкат.

Притеснете леко към дъното на тавата и ги оставете за 3 часа да се мариноват. Напълнете бурканите и ги долейте с маринатата им.

Здраво ги затворете, стерилизирайте бурканите за 10 минути, след завирането на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: