По-полезна палачинкова тортичка

24/09/2017
Ирена Христова
отИрена ХристоваНовак271737
"Когато палачинковата торта е не само невероятно вкусна, но и полезна - то задължително трябва да си отрежете поне още едно парче "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За палачинковото тесто
  • яйце - 1 бр.
  • вода - 60 мл
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • оцет - малко
  • царевично брашно - 30 г
  • За крема
  • сусамов тахан
  • мед
  • извара
  • сладко от праскови - без захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете брашното, солта и содата. Отгоре капнете малко оцет, за да реагира със содата. Добавете водата и яйцето. Разбъркайте добре.

От получената смес изпечете в малък тиган малки палачинки или в голям - 1 палачинка, която след като изстине, разрежете на 7-8 еднакви триъгълника.

От получените палачинки направих 2 малки тортички. Разбира се вие можете да направите 1 по-дебела.

Използвайте крем по ваш вкус, ако не ви допадат моите предложения за крем.

И така...едната тортичка е с намазан сусамов тахан и мед. Другата е с извара и сладко от праскови, без захар (дехидратирани праскови). Маже се едната палачинка, отгоре се слага втората, отново крем ... и т.н.

Най-отгоре се маже малко по-дебел слой крем и се украсява по желание. Оставете да престоят 1-2 часа, а още по-добре цяла нощ. Разбира се, ако сте нетърпеливи, могат да се консумират и веднага.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар