Шоколадова торта Грахам

24/09/2017
Ирена Христова
отИрена ХристоваНовак271737
"Най-вкусната причина никога да не започвате диета "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо764
  • Преглеждания за месеца354
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с фурмите в блендер до получаване на пяна. Добавят се какаото и брашното. Разбива се отново за кратко. Ако ви се струва, че сместа е твърде течна, добавете още малко брашно. Консистенцията трябва да бъде като на обикновено пандишпаново тесто.

Пече се в тава с хартия за печене за 10-12 минути на 170 градуса. Аз разделих сместа на 2 и изпекох 2 отделни блата.

Докато блатът се пече, направете крема, който става много лесно. Смесете киселото мляко с течния шоколад. По желание сложете есенция. Разбъркайте до хомогенност и оставете в хладилника, докато се доизпече блатът.

Тук е важно да се отбележи, че веднага след като блатът се извади от фурната, се залива с малко по-малко от половината от крема, за да може да поеме от него. Тогава сложете да се пече и вторият блат.

Поставете върху първия, който е вече намазан с крем, и отново веднага залейте с останалата част от крема. Разпределете добре отгоре и встрани.

Оставете да стегне в хладилник и украсете по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар