Туршия от карфиол, камби и моркови с варена марина

25/09/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор562597982
"Гарантирано най-хрупкавата туршийка за зимата!"
Приготвяне60 мин.
Готвене24 мин.
Общо84 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 730
  • Преглеждания за месеца386
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • камби - 6 кг
  • моркови - 1 кг
  • карфиол - 1 китка
  • едра сол - 1 кг
  • вода - 6 л
  • За марината
  • оцет - 1.800 л
  • захар - 1.500 кг
  • натриев бензоат - 1 с.л.
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • хардал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме камбите. Нарязваме ги на не много дребно.

В дълбок съд изсипваме 6 литра вода и разтваряме 1 килограм едра сол и прибавяме нарязаните камби. Камбите стоят в солената вода 24 часа.

Час и половина преди да извадим камбите, поставяме готовите нарязани на колелца моркови и накъсания карфиол на розички.

През това време си приготвяме марината. В дълбок съд изсипваме оцета, захарта, слагаме и всички подправки както натриев бензоат.

Всичко това слагаме на котлона и оставяме да ври, докато се разтопи захарта.
Махаме и оставяме да изстине.

Маринатаta можем да си я приготвим от предния ден, за да е готова изстудена.

Напълваме бурканите със зеленчуците и отгоре наливаме марината.
Затваряме с капачки.

От тези продукти излизат около 3 бр. 3 л буркани.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Tania Rusenova
Tania Rusenova
25.09.2017 15:05
Така е Севде.
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
25.09.2017 13:53
Обожавам тази рецепта! Става за около две седмици и свършва бързо. Зеленчуците са с приятна хрупкава текстура, а вкусът на марината неустоим!
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв