Млечно Кьопоолу

25/09/2017
"Веднага да се добави към списъка с Най-любими разядки, запазени за най-близки приятели "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 713
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • патладжани - 500 г
  • майонеза - 100 г
  • цедено кисело мляко - 1/2 бурканче
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • орехи - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във фурната изпичаме патладжаните. Обелваме ги и с помощта на пасатор, ги пасираме.

Готовата смес я прибавяме към майонезата и цеденото кисело мляко. Всичко това разбъркваме много добре.

Обелваме скилидките чесън и с помощта на преса го пресоваме. Овкусяваме с лимоновия сок, солта и прибавяме чесъна.

Поднасяме, като украсяваме с орехови ядки.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар