Млечно Кьопоолу

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Млечно Кьопоолу
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
25/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Веднага да се добави към списъка с Най-любими разядки, запазени за най-близки приятели"

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 г
  • майонеза - 100 г
  • цедено кисело мляко - 1/2 бурканче
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • орехи - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във фурната изпичаме патладжаните. Обелваме ги и с помощта на пасатор, ги пасираме.

Готовата смес я прибавяме към майонезата и цеденото кисело мляко. Всичко това разбъркваме много добре.

Обелваме скилидките чесън и с помощта на преса го пресоваме. Овкусяваме с лимоновия сок, солта и прибавяме чесъна.

Поднасяме, като украсяваме с орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: